Tips om uw verkoop tijdens de feestdagen te stimuleren!

Nog een ruime week tot de feestdagen. Voor u een belangrijk moment en de hoogste tijd om uw klanten te informeren en inspireren! Speciaal voor u hebben wij nog een paar laatste online tips samengesteld.

Feestdagentip 1: Wat willen uw klanten?  
Hoe bepaalt u uw assortiment voor de feestdagen? Vraag bijvoorbeeld eens aan uw klanten welke producten zij graag bij u in de winkel zien voor de feestdagen. Hiermee krijgt u inzicht in de wensen van de klant en hier kunt u het assortiment op aanpassen. U kunt bijvoorbeeld ook klanten laten stemmen via social media.

Feestdagentip 2: Plaats uw feestdagenassortiment op uw website & webshop
Het is belangrijk om uw klanten online te informeren over het assortiment dat u aanbiedt voor de feestdagen. Verwijs klanten hiernaartoe ter inspiratie óf om direct te bestellen in de webshop. Laat uw klanten in de winkel ook weten dat ze hier online voor kunnen kijken. Online bestellen in de webshop kan zelfs de papieren bestellijsten vervangen.

Feestdagentip 3: Adverteren via Facebook
Als u een Facebook bedrijfspagina heeft dan kunt u een bericht over uw feestdagenassortiment ‘promoten’. Promoot bijvoorbeeld uw gourmetschotels of kerststollen in het gebied van 10 km rondom uw vestigingsplaats. Met een creditcard kun u dit zelf allemaal regelen.

Feestdagentip 4: Informeer uw klanten op tijd
Informeer uw klanten op tijd over de feestdagen, bijvoorbeeld door een folder mee te geven in de winkel. Hier kunt u uw assortiment op tonen, maar bijvoorbeeld ook een selectie van producten en verwijzen naar uw website voor de rest. Laat klanten duidelijk weten hoe ze kunnen bestellen, bijvoorbeeld via e-mail, een bestellijst in de winkel of via de webshop. Kies de optie die bij uw proces past, maar denk ook aan het gemak voor de klant.

Feestdagentip 5: Biedt eet-inspiratie voor de feestdagen
Eten tijdens de feestdagen… gaan we uitgebreid ontbijten, lunchen, brunchen, high tea-en, gourmetten of maken we er een 6-gangendiner van? Als versspecialist heeft u de kennis in huis om uw klanten te inspireren met de lekkerste recepten, waar u uiteraard de ingrediënten voor hebt! 

Feestdagentip 6: Breng uw social media in feestdagensfeer!
Maakt u gebruik van Facebook of Twitter, verander dan uw coverfoto en plaats foto’s met de feestdagen als thema. Plaats daarnaast mooie productofoto’s, recepten, inspirerende tips en links naar het assortiment op uw website of webshop.

Feestdagentip 7: Maak filmpjes of geef tips voor de feestdagen
Heeft u een smartphone? Maak dan eens een laagdrempelig filmpje voor uw klanten hoe zij het beste biefstuk kunnen bakken of de ontbijttafel kunnen versieren. Uw volgers associëren hierdoor uw bedrijf met de feestdagen.

Feestdagentip 8: Wenskaart voor uw klanten
Geef klanten die hun bestelling afhalen tijdens de feestdagen een speciale wenskaart cadeau. Hier kunt u een korting, actieproduct of kortingscode (voor de webshop) op plaatsen, welke te verzilveren is in de maand januari. Als hier tijdens de feestdagen gelegenheid voor is, is het leuk om op deze kaart een handgeschreven boodschap te zetten. Hierdoor voelt de klant zich speciaal!

Feestdagentip 9: Combineer online en offline promotie
Het is belangrijk om de offline en online kanalen te combineren. Naast het online informeren via de website, webshop en social media is flyeren en adverteren ook belangrijk. Tijdens de feestdagen krijgen deze offline kanalen extra aandacht van uw doelgroep.

Feestdagentip 10: Meet het succes!
Beoordeel na de feestdagen wat wel en niet gewerkt heeft qua promotie. Heeft u veel reactie gekregen via social media? Hebben er veel klanten besteld via de webshop? Is uw website goed bezocht? Met deze informatie weet u wat u volgend jaar nog anders of beter kunt doen.