Kan het huidige mailaccount ook worden ingesteld als IMAP-account?
U kunt uw mail instellen als IMAP. Dit houdt wel in dat uw huidige POP account verwijderd zal moeten worden. 

Wat is het verschil tussen POP en IMAP?
IMAP geeft meerdere devices toegang tot dezelfde mailbox, maar laat de e-mailberichten op de server staan voor later gebruik via webmail. POP3 download de berichten en verwijdert ze daarna van de server na een aantal dagen. De e-mails zijn niet langer beschikbaar via webmail of een ander e-mailprogramma.

Ik ontvang berichten met [SPAM] in het onderwerp, wat kan ik hier aan doen?
Om geen berichten te missen wordt mogelijk schadelijke e-mail gemarkeerd als spam, maar niet automatisch geblokkeerd. Wilt u ongewenste berichten automatisch verplaatsen naar ongewenst mail? Dan kunt gebruik maken van onze handleiding SPAM. (voor Outlook)

Hoe vaak kan een e-mail account worden ingesteld?
De mail kan overal ingesteld worden. Echter dient u dit met behulp van handleidingen zelf te doen. Voor 25 euro bieden wij tijdens de migratie ondersteuning op het instellen e-mail op uw apparaten.

De instellingen zijn aangepast, maar ik ontvang nog geen e-mail. Wat gaat er mis?
Wanneer de aanpassing van uw instellingen op onze server is doorgevoerd, duurt het gemiddeld een uur voor dat de nieuwe instellingen op het apparaat waar de mail is ingesteld ook daadwerkelijk werken. Mochten de nieuwe instellingen na 24 uur nog altijd niet werken, raden wij aan om contact op te nemen met de servicedesk. (Tel: 0342-419100)


Kan de mail worden geopend vanuit het platform of via webmail?
Op dit moment kan de mail niet geopend worden vanuit het platform. Echter kan de mail wel online geopend worden via de webmail. De link voor het bekijken van webmail: http://webmail.hosting.indicia.nl

Hoe gaat de migratie in zijn werk?
De komende maanden zullen wij de migratie in verschillende fases gaan uitvoeren. In de week voordat de migratie - voor u - gaat plaatsvinden, ontvangt u van ons een e-mail met de technische instellingen en een handleiding. In deze mail vindt u dan ook de informatie over het moment waarop wij de migratie voor u uit gaan voeren.

Kunnen jullie de e-mail instellen/aanpassen op mijn telefoon/ipad/tablet?
Nee. Wij bieden enkel ondersteuning op laptop/desktop. In sommige gevallen is het mogelijk om een android toestellen over te nemen middels teamviewer. Wij adviseren om gebruik te maken van de beschikbare handleidingen.

Hoe vaak moeten dergelijke aanpassingen worden gedaan?
De instellingen dienen per device en per e-mailadres eenmalig aangepast te worden.

Waarom moeten de poortnummers aangepast worden en moet SSL worden ingeschakeld?
Na het configureren van een IMAP- of POP-account op één van uw apparaten, kunt u Secure Sockets Layer (SSL) inschakelen om te voorkomen dat derden mogelijk uw e-mailberichten bekijken.

Ik heb alle instellingen op de juiste manier aangepast maar kan geen verbinding maken met de server, wat gaat er mis?
In de handleiding wordt aangegeven dat er gebruikt gemaakt dient te worden van poort 995 voor het inkomend mailverkeer en poort 465 voor uitgaand mailverkeer. Deze poorten worden gebruikt voor het beveiligd versturen van e-mail middels SSL. Het is mogelijk om inkomende poort 110 en uitgaande poort 25 (beide zonder SSL) in te stellen, mogelijk dat de instellingen wel werken. Versplatform is niet verantwoordelijk voor het beheer van uw netwerk.