Wederom flinke groei online bestedingen tijdens de feestdagen!

De drukke decembermaand is al even begonnen en de voorbereidingen zijn bij veel versspecialisten in volle gang. Thuiswinkel.org en PostNL verwachten dat de online omzet voor webwinkels in de weken voor kerst oploopt tot meer dan 50% boven een reguliere weekomzet. Daarmee ligt de omzetstijging in aanloop naar de feestdagen iets hoger dan vorig jaar rond deze tijd. Dit laat zien dat de feestdagen de belangrijkste periode van het jaar is en dat het belangrijk is om uw website en webshop op orde te hebben.

Uit de Kwartaalmonitor Detailhandel van het CBS blijkt daarbij dat de detailhandel in het derde kwartaal 1,2 procent meer heeft omgezet dan in hetzelfde kwartaal in 2015. De winkels in de foodsector zetten zelfs 2,4 procent meer om. Online winkelen groeide in het algemeen met een omzetstijging van ruim 14 procent weer harder dan de winkelverkoop.

Uit deze cijfers blijkt dat de consument zich niet alleen online oriënteert, maar ook daadwerkelijk aankopen doet. Dit biedt u als versspecialist kansen, bereidt u zo goed mogelijk voor op dé periode van het jaar. Plaats uw feestdagenassortiment op de website, plaats uw bestellijst online (eventueel direct online te bestellen) of plaats uw producten in uw eigen webshop.

Heeft u hierbij hulp of tips nodig? Neem dan gerust contact met ons op!

Tips om uw verkoop tijdens de feestdagen te stimuleren!

Nog een ruime week tot de feestdagen. Voor u een belangrijk moment en de hoogste tijd om uw klanten te informeren en inspireren! Speciaal voor u hebben wij nog een paar laatste online tips samengesteld.