VIP 2019

Op 1 & 2 april 2019 vond- in Expo Houten - de 5e editie van het VIP plaats.

In dit jubileumjaar is er gekozen voor een andere insteek en opzet die ook meer gericht is op medewerkers, door een combinatie van inspiratie en kennis. Op beide dagen werden er diverse workshops gehouden.

Bedankt!

VIP 2019 zit er weer op. Als organisatie kijken wij terug op een geslaagde jubileumeditie, met twee goed gevulde dagen met veel enthousiaste bezoekers en deelnemers, goede gesprekken, lekkere hapjes en proeverijen en een inspirerend workshopprogramma. Namens de organisatie van Vers Inspiratie Platform (VIP) en Versplatform willen wij u ook bedanken weer voor uw bezoek!

Wilt u nog even terugblikken? Bekijk dan hieronder de foto's of bekijk de aftermovie die wij in samenwerkingmet Smaak in de Zaak gemaakt hebben.

De VIP samenwerkingspartners

In dit VIP-jubileumjaar heeft organisator Versplatform, naast de vaste samenwerkingspartners de Vereniging van Keurslagers en de Vereniging voor Nederlandse Visspecialisten (VNV), ook samengewerkt met de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH), Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) en het Expertisecentrum voor de slagerij. Al deze partijen hebben in diverse onderdelen van de extra uitgebreide editie van VIP 2019. geparticipeerd. Ook konden we dit jaar Vleesmagazine, Vismagazine en Vlees+ als onze mediapartners benoemen.

Het kennisprogramma

Aanvullend op de inspiratie die de exposanten bieden, is er dit jaar gekozen om kennisoverdracht een belangrijk onderdeel te laten zijn van het VIP 2019. Met extra aandacht voor kennisonderdelen die interessant zijn voor medewerkers en studenten. Hal 2 werd daarom ook volledig ingezet voor het kennisprogramma. Met de grote zaal en diverse wokshopruimtes werd daar ingezet op programma’s gericht alle facetten binnen een versbedrijf. Zowel ondernemers, medewerkers én studenten binnen de foodbranche hebben op VIP een inspirerend aanbod aan workshop aangeboden gekregen.

Op de hoogte blijven van alle activiteiten? Volg VIP ook op Facebook.

De workshops

Net als voorgaande jaren was er voor alle Keurslagers en hun medewerkers een exclusief zaalprogramma in de grote zaal. Verder vond er op de maandag weer traditiegetrouw de Haringsnijkeuring plaats (georganiseerd door de VNV), waarbij de vakjury benieuwd was welke visspecialisten de beste haringschoonmakers zijn. Naast deze inmiddels vaste onderdelen vonden er diverse workshops plaats. Hieronder een kleine greep uit het aanbod:

 • College Tour
  Powerd by Versplatform
  Drie toonaangevende ondernemers uit de versbranche delen in deze workshop hun bijzondere visie. Wat doen zij anders dan anderen? En waarom doen ze dat? De bezoekers aan deze workshop hebben - net als bij de echte College Tour - vervolgens de mogelijkheid om vragen te stellen.
   
 • Help, mijn medewerker is ziek!
  Powered by KNS en SAS Zorgportaal
  Peter-Jan Smits is expert in het reduceren van ziekteverzuim. Tijdens deze interactieve workshop belicht hij zowel de kant van de werkgever, als die van de werknemer.
   
 • Keurslager zaalprogramma
  Exclusief voor leden van de Vereniging van Keurslagers
  Het retaillandschap is volop in beweging. Hoe blijven we relevant voor de consument? Tijdens het zaalprogramma delen business innovator Joost Roede en directeur Vereniging van Keurslagers Joep Klaver hun inzichten.
 • Geur- en smaaktest
  Powered by SVO en Expertisecentrum voor de Slagerij
  Versspecialisten hebben al hun zintuigen nodig om de kwaliteit van een product te kunnen beoordelen. In deze workshop testen de deelnemers zelf hoe goed zij hier in zijn!
   
 • De onderscheidende verswinkel
  Powered by Vismagazine en Vlees+
  Carin Frijters is oprichter en eigenaar van CF Retail. In de afgelopen 25 jaar heeft zij ongeveer alles meegemaakt wat er goed, mis en goed mis kan gaan bij de innovatie van winkelconcepten. Tijdens deze workshops deelt ze de belangrijkste do’s en don’ts.
   
 • De Markt van Morgen
  Powered by De Markt van Morgen
  Een bruisende en levendige markt met tevreden consumenten. Dat is het ideale plaatje voor de marktondernemer en de gemeente waar de markt plaatsvindt. De Markt van Morgen heeft dit als doel, maar dan wel op een eigentijdse wijze.

Extra grote opzet

Voor VIP 2019 werden alle drie de hallen in Expo Houten benut. Hal 1 was (gelijk aan vorig jaar) primair gericht op de slagerij maar met een breed aanbod ook inspirerend voor andere versspecialisten, hal 2 was volledig ingericht met workshopruimtes en een gezellig horecaplein met foodtrucks voor een hapje en een drankje en in hal 3 werd door de CVAH de 'Markt van de toekomst' gepresenteerd met inkijkje in de laatste trends voor de ambulante handel. Daarnaast was er, aansluitend op hal 1, buiten ook weer een BBQ-plein waar alles in het teken stond van buiten grillen en koken.

VIP 2018 fotoimpressie

 

 

 
 

 Het Vers Inspiratie Platform (VIP) is een initiatief van Versplatform.