De opzet

Voor VIP 2019 worden alle drie de hallen in Expo Houten benut. Hal 1 is (gelijk aan vorig jaar) primair gericht op de slagerij maar met een breed aanbod ook inspirerend voor andere versspecialisten, hal 2 is volledig ingericht met workshopruimtes en een gezellig horecaplein met verschillende foodtrucks voor een hapje en een drankje en in hal 3 wordt er de 'Markt van de toekomst' gepresenteerd met inkijkje in de laatste trends voor de ambulante handel. Daarnaast is er, aansluitend op hal 1, buiten ook weer een BBQ-plein waar alles in het teken staat van buiten grillen en koken. Bekijk hieronder de plattegrond.

De laatste grilltrends op het BBQ terras

Op het speciaal BBQ terras worden - tijdens diverse grillsessies - verschillende producten getoond op het gebied van barbecue en buiten koken. U kunt daar genieten van lekkere hapjes, proeverijen en inspiratie opdoen voor uw eigen winkel!

Inspiratiezones, workshops en vakactiviteiten

Tijdens VIP 2019 is er een divers aanbod aan inspirerende bedrijven te vinden. Zo treft u verschillende inspiratiezones en pleinen die ingevuld worden door de deelnemers met demonstraties en proeverijen. Ook is er een uitgebreid aanbod aan workshops. Hieronder vindt u een kleine greep uit de workshops.

College Tour

Drie toonaangevende ondernemers uit de versbranche delen in deze workshop hun bijzondere visie. Wat doen zij anders dan anderen? En waarom doen ze dat? De bezoekers aan deze workshop hebben - net als bij de echte College Tour - vervolgens de mogelijkheid om vragen te stellen.

Haring snij keuring

Op maandag 1 april zullen er, gedurende de hele dag, keuringen op techniek van haringsnijden plaatsvinden. Iedere deelnemer die hier op de maandag aan meedoet, krijgt naderhand een oorkonde met de beoordeling toegestuurd.

Keurslager zaalprogramma

Het retaillandschap is volop in beweging. Hoe blijven we relevant voor de consument? Tijdens het zaalprogramma delen business innovator Joost Roede en directeur Vereniging van Keurslagers Joep Klaver hun inzichten.

De onderscheidende verswinkel

Carin Frijters is oprichter en eigenaar van CF Retail. In de afgelopen 25 jaar heeft zij ongeveer alles meegemaakt wat er goed, mis en goed mis kan gaan bij de innovatie van winkelconcepten. Tijdens deze workshops deelt ze de belangrijkste do’s en don’ts.

Help, mijn medewerker is ziek!

Peter-Jan Smits is expert in het reduceren van ziekteverzuim. Tijdens deze interactieve workshop belicht hij zowel de kant van de werkgever, als die van de werknemer.

Plattegrond hal 1, hal 2, hal 3

 

 

 
 

 Het Vers Inspiratie Platform (VIP) is een initiatief van Versplatform.